Referenties: Ministerie van Defensie -Den-Haag, Hotelschool Amsterdam
Home |
Contact |
+31 (0)6 51 52 61 82

karpetten
vloerafwerking
wandafwerking
=
special
Jan Veldhoen

  Wanden

Sinds de herontdekking van het papier-behang heeft zich een ware revolutie op het gebied van wandafwerkingen voltrokken. Want plotseling staat ook de toepassing van allerlei textiele afwerkingen weer volop in de belangstelling... Met mijn kleurige kollektie wolvilt kan ik je een prima basismateriaal aanbieden voor het maken van exclusieve wandafwerkingen.

In 2002 startte ik met de verkoop van wolvilt. Er was vooral vraag naar woon-accesoires zoals kussens en poufs. Soms maakte ik op verzoek van een architect of designer een karpet in vlak vilt, een beetje versierd met een stiksel maar niet echt spectaculair te noemen.

Maar toen ik samen met de medewerkers van het atelier eens wat middagen en avonden aan het uitproberen sloeg met het idee ‘iets’ met gekleurde laagjes vilt te maken sloeg de vlam in de pan.... uiteindelijk leidde dat tot een wel heel bijzondere toepassing van vilt waarop we nog lang niet uitgekeken en -ontwikkeld zijn. Want behalve het 100 % natuurlijke wolvilt ( van echte schapen dus ) maak ik ook uit gerecyclede oude textielresten machtig mooie wandafwerkingen; en ik werk aan nog veel meer mooie nieuwe producten! Nog maar net klaar is de leer / vilt variant. Bij een Duitse producent van leren halfproducten ontdekte ik een heel bijzonder materiaal....van resten leer uit de schoenindustrie maken ze weer mooie nieuwe vellen die zich prima laten gebruiken in combinatie met wolvilt; ijzersterk en heel mooi. Ondertussen blijf ik speuren naar méér. 

"More to come very soon.”

Voor meer informatie over: Floor & Friends

 
   

  100 % wolvilt collectie Kleurkaarten | Dowload hier een overzicht van de colletie design vilt